Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë bën thirrje për mbrojtjen e Al-Aksasë dhe Kudsit

Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë duke dënuar serialet që nxisin normalizimin me Izraelin okupues, i bëri thirrje umetit islam për mbrojtjen e xhamisë Al-Aksa dhe Kudsit, transmeton Anadolu Agency (AA). Në një deklaratë të nënshkruar nga Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali al-Karadagi dhe kryetari Ahmed er-Raysuni, serilalet që inkurajojnë normalizimin […]

Continue Reading

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në veçanti të rinjtë) e shkatërrojnë arsimimin dhe mundësitë e tyre. Ata nuk lexojnë libra. Librat që kushtojnë vetëm disa euro, në vete përmbajnë informacione dhe këshilla jetësore nga njerëzit që ishin para nesh. Për keqardhje është se shumica mendojnë se […]

Continue Reading

Si t’i edukoni fëmijët në mënyrë pozitive

Nëse vërtet besoni se fëmijët janë e ardhmja jonë, atëherë ju keni fuqinë për të edukuar fëmijët tuaj për të ndryshuar një shoqëri të korruptuar. Për t’i mësuar fëmijët tuaj vlerat që duhet të jenë udhëheqës të rinj të ndërgjegjshëm dhe të rinj, ju duhet t’i ndihmoni ata të zhvillojnë llogaridhënien dhe vetëdijen, si dhe […]

Continue Reading

Gruaja kursen pensionin e burrit të saj të vdekur për 30 vjet dhe ndërton një xhami në emrin e tij.

Një grua ka ndërtuar një xhami pas tridhjetë viteve të kursimit të pagës së pensionit të bashkëshortit të saj të ndjerë. Historia u shpërnda në Twitter nga djali i saj, Mohammad Al Harbi, i cili postoi një foto të nënës së tij në xhami duke thënë: “Sa madhështore që je nënë! Ajo kurrë nuk e […]

Continue Reading