Çështja palestineze: Nga vëmendja individuale tek njohja korporative

Lavdi e përjetshme për të gjithë dëshmorët dhe heronjtë e botës sonë shpirtërore, të cilët dhanë jetën e tyre dhe për ta ne dëshirojmë mëshirën e Zotit, urojmë mëshirë. Rruga e tyre është rruga jonë, problemet e tyre janë problemet tona. Pika e integrimit e Republikës së Turqisë që zgjatet nga Sarajeva në Kirkuk për […]

Continue Reading

Turqia me urdhër të Presidentit Erdogan dërgon ndihma mjekësore në Irak

Turqia në kuadër të luftës kundër epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) dërgon në Irak ndihma mjekësore. Ambasadori i Turqisë në Bagdad, Fatih Yildiz tërhoqi vëmendjen se epidemia e COVID-19 ndikoi negativisht në Irak, ndërsa tha: “Ndërsa numri i rasteve në vend po rritet gradualisht, vërehet se sistemi shëndetësor ka vështirësi dhe qytetarët […]

Continue Reading

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në veçanti të rinjtë) e shkatërrojnë arsimimin dhe mundësitë e tyre. Ata nuk lexojnë libra. Librat që kushtojnë vetëm disa euro, në vete përmbajnë informacione dhe këshilla jetësore nga njerëzit që ishin para nesh. Për keqardhje është se shumica mendojnë se […]

Continue Reading

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. … Pastaj vazhduan torturat e tmershme të inkuzicionit për eleminimin e Islamit dhe të myslimanëve. “Muhamedi i vogël” – Tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi. Shejkh Ali Tantavi Atë kohë isha i vogël. Nuk kuptoja asgjë prej […]

Continue Reading

Nga ditët e fundit të qëndrimit të muslimanëve në Spanjë

Është temë interesante, të studiohen ditët e fundit të qëndrimit të muslimanëve në Spanjë dhe të vështrohet se si u trajtuan arabët e kulturuar dhe tolerantë të Spanjës. Për këtë kemi të dhëna shumë interesante në veprën ‘El-Enuarun-nebevije fi abai hajrilbenjie’, nga  autori Muhamed b. Abdurrefij al-Eaddmje, i cili ka vdekur në rexheb të vitit 1062 h. […]

Continue Reading

Historiani arab El-Verdi shkruan për murtajën e vitit 1348

Ebu Hafs Omer Ibn el-Verdi, lindi në Palestinën veriore midis viteve 1290 dhe 1292. Pas shkollimit në shkollat ​​muslimane në Siri, ai ishte emëruar zëvendës kadi / gjyqtar fetar, i gjykatës fetare në Alepo deri në vitin 1343, kurse më pas ishte përkushtuar shkrimit. Veprat e tij të mbledhura mbulojnë një larmi temash, duke përfshirë gramatikën, historinë, […]

Continue Reading

Si e penguan osmanët Portugalinë që ta përdhoste varrin e Pejgamberit a.s.?

Suhejb el-Mikdad Historia e Perandorisë Osmane ka shumë suksese dhe beteja të zhvilluara mbrojtjen e vendeve muslimane në Veri, Jug, Perëndim dhe në Lindje. Osmanët luajtën rol të rëndësishëm në ndalimin e sulmeve evropiane ndaj botës islame dhe vendeve arabe. Ata me shekuj e kanë udhëhequr botën muslimane, duke i mbrojtur territoret dhe popullsinë e […]

Continue Reading

“Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

O njerëz, mos pritni ndihmë nga All-llahu xh.sh. që Ai, armiqve tuaj të hapur dhe të fshehtë, t’ua shkatërrojë jetët e tyre, karrierën dhe lumturinë, etj. Jo, assesi. Luteni All-llahun xh.sh. që si fitore ndaj tyre t’ju dhurojë juve një zemër të qetë dhe të kënaqur. Një zemër e cila nuk do të ndikohet nga […]

Continue Reading