Burrat e mëdhenj të haruar nga historia shqiptare

Kulturë

Burrat e mëdhenj të haruar nga historia shqiptar

Abdurrahman Pashë Abdi Arnauti

Abdurrahman Pashë Abdi Arnauti udhëheqësi dhe mbrojtësi i fundit të Budapestit.

Një gjeneral musliman shqiptar, ku deri në frymën e fundit me disa mija ushtar kundër 30.000 ushtarë krishter europjan mbrojti Budapestin tre muaj e gjysëm.

18 sulmëve të ushtrisē krishtere me sukses i përballoj.

Abdurrahman Pashai ka lindur në Stamboll nga një familje fisnike shqiptare të devletit Osmano-ISLAM.

Hungarezët edhe pse e kanë vra ket trim, mësojnë shumë mësime për gjeneralin hero Abdurrahman Pashë Abdi Arnautin.

Në 2 shtator të vitit 1686 pas dreke 70 vjecari hero ra shehid.

Varri i Abdurrahman Pashait gjindet në Budapest

Allahu e shpërbleftë me Xhenet trimin e madh Abdurrahman Pashë Abdi Arnautim

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *