Botohen librat e para të autores më të re në Kumanovë, studentes Liber Emini

Liber Emini student në Master në Universitetin e Tetovës (në perfundim të sipërm) sot realizoi botimin e dy librave të saj. Në këto libra do të ndesheni me rrëfime autentike të ndodhura për gjatë viteve të fundit, e pak të zhytur në filozofi e psikologji. Librat e Liber Emini-t të asocojnë shumë në një pjekuri […]

Continue Reading

Turqia me urdhër të Presidentit Erdogan dërgon ndihma mjekësore në Irak

Turqia në kuadër të luftës kundër epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) dërgon në Irak ndihma mjekësore. Ambasadori i Turqisë në Bagdad, Fatih Yildiz tërhoqi vëmendjen se epidemia e COVID-19 ndikoi negativisht në Irak, ndërsa tha: “Ndërsa numri i rasteve në vend po rritet gradualisht, vërehet se sistemi shëndetësor ka vështirësi dhe qytetarët […]

Continue Reading

Mos e shkatërroni rininë tuaj me përtaci, por lexoni libra dhe arsimohuni!

Sa njerëz sot lexojnë libra për të mësuar diçka? Fatkeqësisht, shumica e njerëzve (dhe në veçanti të rinjtë) e shkatërrojnë arsimimin dhe mundësitë e tyre. Ata nuk lexojnë libra. Librat që kushtojnë vetëm disa euro, në vete përmbajnë informacione dhe këshilla jetësore nga njerëzit që ishin para nesh. Për keqardhje është se shumica mendojnë se […]

Continue Reading

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. … Pastaj vazhduan torturat e tmershme të inkuzicionit për eleminimin e Islamit dhe të myslimanëve. “Muhamedi i vogël” – Tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi. Shejkh Ali Tantavi Atë kohë isha i vogël. Nuk kuptoja asgjë prej […]

Continue Reading

Historiani arab El-Verdi shkruan për murtajën e vitit 1348

Ebu Hafs Omer Ibn el-Verdi, lindi në Palestinën veriore midis viteve 1290 dhe 1292. Pas shkollimit në shkollat ​​muslimane në Siri, ai ishte emëruar zëvendës kadi / gjyqtar fetar, i gjykatës fetare në Alepo deri në vitin 1343, kurse më pas ishte përkushtuar shkrimit. Veprat e tij të mbledhura mbulojnë një larmi temash, duke përfshirë gramatikën, historinë, […]

Continue Reading

Si e penguan osmanët Portugalinë që ta përdhoste varrin e Pejgamberit a.s.?

Suhejb el-Mikdad Historia e Perandorisë Osmane ka shumë suksese dhe beteja të zhvilluara mbrojtjen e vendeve muslimane në Veri, Jug, Perëndim dhe në Lindje. Osmanët luajtën rol të rëndësishëm në ndalimin e sulmeve evropiane ndaj botës islame dhe vendeve arabe. Ata me shekuj e kanë udhëhequr botën muslimane, duke i mbrojtur territoret dhe popullsinë e […]

Continue Reading

Pesë librat që mund ti lexoni në fundjavë

Pesë librat që mund ti lexoni në fundjavë Leximi dhe librat ofrojnë mundësinë e ngritjes intelektuale dhe imagjinatën e njeriut. Shkenca ka dhënë edhe detaje tjera për efektet pozitive që jep leximi tek njeriu. Njerëzit që lexojnë janë më të aftë të kuptojnë problematikat, janë më analitik dhe kanë vizion më të qartë për atë […]

Continue Reading

Po, janë të vërteta! 10 vende spektakolare të planetit Tokë

Fantastike- kështu mund t’i cilësojmë këto vende të çuditshme e përrallore, të cilat nuk i keni menduar kurrë se mund të ekzistojnë vërtet. Njihuni me pamje mahnitëse të 10 destinacioneve brilante, duke nisur nga Dalloli që ndodhet në Etiopi dhe deri te Rakotzbrücke në Gjermani. Dallol – Etiopi Fly Geyser – Nevada – SHBA Thor’s […]

Continue Reading