8 shenjat e fshehura të HIPOKRITËVE. Mësojini dhe pikasini sa më herët

Hipokriët janë si helmi – sa më shumë prej marrëzive të tyre përbrendësoni, aq më të sëmurë bëheni emocionalisht dhe mendërisht. Përpara se ta kuptoni, do të ndjeheni inferiorë dhe të pasigurtë. Ndiheni sikur dikush ju gjykon vazhdimisht, dhe që nuk do i përmbushni dot kurrë pritshmëritë e tyre. Lajmi i mirë? Ka shenja paralajmëruese! […]

Continue Reading

Për çfarë shkaku duhet të lexojmë çdo ditë?

A e dini se leximi ka një numër të konsiderueshëm efektesh pozitive në trurin tuaj? Duke filluar nga ulja e stresit deri tek përmirësimi i përqendrimit. 1. Stimulimi mendor  Hulumtimet kanë treguar se stimulimi i vazhdueshëm mendor, e parandalon apo zvogëlon rrezikun e paraqitjes së sëmundjes së Alzheimerit ose çmendurisë. Si çdo muskul tjetër në […]

Continue Reading

Arti i të folurit para publikut, disa këshilla praktike për të kapërcyer emocionet

Merimangat, lartësitë, të flasësh para publikut. Të gjithë kemi fobitë tona. Por edhe nëse do të preferonit të kalonit mbi një rrjet merimange midis lartësisë së dy pallateve, përpara se të mbanit një fjalim përballë një publiku që pret shumë nga ju, atëherë të folurit publik nuk ka arsye që të jetë një gjë kaq […]

Continue Reading

Fjalimi emocionues i Morgan Freeman: Imagjino sikur do i humbasësh të gjitha lekët e tua, çfarë do të të mbetet?

Të kisha më shumë nuk ishte e mjaftueshme. “Unë jam 80 vjeç  dhe fatkeqësisht jam shtrirë në një krevat spitali. Kam miliona dollarë në bankë, por unë nuk mund të ble dot shëndet për të shpëtuar jetën time tani. Kam familjarë dhe miliona fansa në mbarë botën, por jam krejtësisht i vetëm tani. Unë e […]

Continue Reading

Letra emocionuese e Abraham Lincolnit, për mësuesin e të birit. Të gjithë duhet ta lexoni!

“Mësues i nderuar, Djali im nis shkollën sot. Do të jetë gjithçka e çuditshme dhe e re për të për disa kohë dhe unë uroj që ju ta trajtoni atë me mirësi. Kjo është një aventurë që do ta bëjë atë të kalojë kontinentet. Gjithë avendurat me shumë mundësi përfshijnë luftërat, tragjeditë dhe fatkeqësitë. Të […]

Continue Reading