FILOZOFI

“Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi”

Nga Migjeni Poema e Mjerimit Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të ze trishtimi kur shef ftyra të zbeta edhe sy të jeshilta që të shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbesin të tanëjetën e vet derisa të vdesin. […]

“Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin”, thënie të pavdekshme nga Dritëro Agolli…

“Gabimi i një doktori varroset në tokë. Gabimi i një arkitekti bie në tokë, kurse gabimi i një mësuesi ecën nëpër tokë”. “Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet”. “Nëse njeriu nuk ndjen as kënaqësi, as dhimbje; nëse nuk ndjen as gaz, as hidhërim, as shpresë, një gjë po jua […]