KULTURË

Jeton Neziraj fiton Çmimin Evropian 2020 për Arritje Kulturore

Dramaturgu Jeton Neziraj ka rrëmbyer Çmimin Evropian 2020 për Arritje Kulturore. Këtë e ka bërë të ditur “KulturForumEuropa”, që thotë se ka vendosur ta shpërblejë Nezirajn duke u bazuar në idenë e ndërveprimit brenda dhe jashtë Evropës, për t’u mësuar që ta njohim dhe kuptojmë njëri-tjetrin. “KulturForumEuropa / EuropeCultureForum ka vendosur që ta shpërblejë themeluesin […]

Pluhur e ngjyrë

Jusuf Gërvalla Sytë e tu qiell çerdhe e lumë i pakapërcyeshëm ndërsa jam përgjumur përmbi tavolinë im vëlla dhe fëmijëria ime pemën e kanë vjelë kanë korrur kallinj ime ëmë ka zier ftonj shelgjet kanë vajtuar si poeti sentimental në vjeshtë – po asgjë s’është zverdhur. Duart e tua pushim diçka si ujë zgjojnë ndërsa […]