SHKENCË

Al – Biruni e zbuloi Amerikën, 500 vite para Kristofor Kolombos

Al – Biruni e zbuloi Amerikën, 500 vite para Kristofor Kolombos ? Ndonëse në “historinë zyrtare” për shekuj me radhë thuhet se Kristofor Kolombo ishte personi i parë që zbuloi Amerikën, në mediat botërore qarkullon një artikull i cili pretendon se dijetari mysliman aziatik, Abu Rayhan el Biruni, zbuloi shekuj më parë kontinentin, para se […]

Përdorimi i ekraneve shpie drejtë ndryshimeve strukturore në trurin e fëmijëve

Studimet e reja të Science Daily, zbulojnë dallime strukturore në trurin e fëmijëve parashkollorë të ekspozuar para ekraneve Përdorimi i ekraneve është një paraqitje e përhapur që vazhdimisht po rritet nëpër shtëpi dhe institucione të përkujdesjes së fëmijëve ëpër shkolla, që në mosha shumë të reja. Studimet, e botuara në JAMA Pediatrics, zbulojnë se fëmijët që […]